Axereal psenica pravi raziku

Pretraga

Pšenica

Axereal pšenice – mudar izbor uspešnih poljoprivrednika

Champs à renseigner
Texte

Šta poljoprivrednici traže prilikom odabira sorti strnih žita?


Pre svega stabilnost, otpornost, dobre mlinarske karakteristike i visoke prinose. A to sve, ali i još mnogo više, obezbeđuje sortiment pšenice i ječma kompanije Axereal!
Za postizanje visokih i stabilnih prinosa neophodno je pronaći semena vrhunskog kvaliteta i proverene genetike. Axereal zato u Srbiju donosi najprinosnije sorte pšenice, i to pravo iz Francuske.

 

Zašto je francuska genetika pravi izbor?

Pored toga što je Francuska decenijama poznata kao velika žitnica Evrope, a iskustvo se ne sme zanemariti, naše sorte pšenice stvarane su i uzgajane na približno istim geografskim širinama kao što ih mi gajimo u Srbiji. Pored toga, kompanija Axereal ima i svoj razvojni i istraživački centar u Mađarskoj u kom se razvijaju sorte koje odgovaraju zahtevima poljoprivrednika iz našeg regiona, ali i takvih karakteristika koje pogoduju našem podneblju, klimi i zemljištu. Zato su Axereal-ove sorte već godinama prvi izbor uspešnih poljoprivrednika iz Srbije.

 

Deklarisano seme, prvoklasna dorada

Pored prvoklasne fungicidne zaštite, seme je dorađeno insekticidom Nuprid 600 FS ili  Yunta Quattro. Aktivna materija imidakloprid koja se nalazi u oba navedena preparata, pruža sistemičnu zaštitu lista od prouzrokovača vektora virusa žute patuljavosti pšenice i ječma (lisne vaši i cikade). Ovo je sve sa ciljom da se omogući napredovanje useva bez ikakvih izuzetaka. Obezbedite svoje seme na vreme !

 

Za sezonu 2023. naši stručnjaci preporučuju:

Image lien
Cellule
Image lien 2
Complice
Image lien 3
BASILIO
Image lien
FRENETIC
Image lien 2
Nogal
Image lien 3
RUBISKO
Image lien
WINNER
Image lien 2
PROVIDENCE
Image lien 3
Euclide

Durum pšenica

Champs à renseigner
Texte

Ugovaramo proizvodnju durum pšenice sa sortom Toscadou, više oko uslova i tehnologije proizvodnje možete pročitati OVDE.

Image lien
Toscadou-durum