group
Lokalna i međunarodna
implementacija

Pretraga

Grupacija

O nama

Champs à renseigner
Texte

 

Axereal je vodeća poljoprivredno-prehrambena kooperacija koja posluje u Francuskoj i svetu, specijalizovana za otkup i preradu žitarica namenjenih tržištu slada, mlinarstva i stočne hrane.

Axereal otkupljuje i valorizira 4.5 miliona tona žita, okuplja 12,700 poljoprivrednika, zapošljava blizu 4,000 zaposlenih i ostvaruje promet od oko 3 milijarde evra. 

Champs à renseigner
Image standard
who-we-are

Akter poljoprivredne i prehrambene tranzicije

Champs à renseigner
Texte

Naša misija: dodati vrednost poljoprivrednoj proizvodnji poljoprivrednika iz naše regije razvojem održivih i konkurentnih industrija i stvaranjem vrednosti u čitavom poljoprivredno-prehrambenom lancu, od proizvođača do potrošača. 

Naša ambicija: doprineti razvoju kvalitetnog snabdevanja hranom, pozicionirajući se kao glavni igrač u poljoprivrednoj tranziciji. 

Axereal svoju poljoprivrednu delatnost razvija u srcu jedne od glavnih evropskih regija za proizvodnju žitarica. Teritorija pokriva 16 reona.   

Lokacije Grupe

Champs à renseigner

Model grupe

Champs à renseigner
Texte

the group model

 

Stojimo čvrsto na putu prema održivom rastu, Axereal je predaniji nego ikad služiti svojim poljoprivrednicima, kupcima i potrošačima.

Uprkos brojnim poremećajima s kojima smo se suočili tokom protekle godine (zbog pandemije koronavirusom i izazovnih vremenskih prilika), zadružni model nastavlja pokazivati ​​svoj neverovatan značaj. 

Strategija

Champs à renseigner
Texte

 

Budući da se tempo promena ubrzava, kakve su ambicije Axereala? 

Jean-François Loiseau: Svet se menja, ali naš temeljni dugogodišnji poziv, usidren u naše snažne vrednosti, čvrsto stoji: Kooperacija će podržati svojih 12.700 poljoprivrednika.

To znači ponuditi najbolje moguće uslove, opremiti naše poljoprivrednike kako bi proizveli sigurnu količinu žitarica, a ujedno osigurati najbolji povrat svoje proizvodnje, kako u Francuskoj, tako i u inostranstvu.

Trebali bismo dodati da sada postoje razne vrste poljoprivrede koje snabdevaju različita tržišta, zbog čega moramo podržati naše poljoprivrednike na što više različitih načina, bez obzira koji to bili. 

 

Kako tumačite rezultate finansijske godine 2019.-2020.? 

Paul-Yves L’Anthoën: Svi postignuti rezultati su u skladu s našim prognozama i sa našom strategijom kompanije, uprkos svim problemima koji su nam se našli na putu.

Pandemija COVID-19 imala je nepredvidivi operativni i finansijski uticaj na naše poslovanje.

Time smo potaknuti da ustrajemo i ubrzamo postojeće projekte namenjene podržavanju poljoprivrednika u poboljšanju konkurentnosti njihovih gazdinstava, u skladu s odredbama koje je odredio naš Upravni odbor, te za optimizaciju profitabilnosti i operativnih performansi u kooperativi.  

  

Champs à renseigner
Image standard
paul-yves-l-anthoen-jean-francois-loiseau.
Champs à renseigner
Citation

Axereal Grupa deluje i globalno i lokalno. Zahvalnost radi mogućnosti međunarodnog razvoja dugujemo našoj prvoj sladari, a istovremeno imamo 27 sladara širom sveta kojima smo zahvalni što su održali poslovanje naše prve sladare, kupljene pre 25 godina.

Infos citation
Jean-François Loiseau, Predsedavajući, Axereal
Champs à renseigner
Texte

Koje sledeće korake planirate preduzeti tokom narednih meseci i godina? 

Jean-François Loiseau: Imamo čvrsta uverenja o tome šta Grupa predstavlja i šta će biti u budućnosti: Axereal je i ostaće vodeća kooperacija u poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, sa svojim ciljevima čvrsto usmerenim na zadovoljavanje potreba krajnjeg potrošača. Imamo jasno definisan smer napretka pri čemu koristimo našu dugoročnu strategiju kao zvezdu vodilju, put Grupe će se graditi s vremenom, uz pomoć naših članova i za njihovu dobrobit.

Kako bismo našim članovima pomogli da njihova poljoprivredna gazdinstva postanu sve profitabilnija i održivija, obavezali smo se da ćemo radi njih razviti poslovni model visokih performansi.

On mora biti jasno definisan i relevantan za poljoprivrednike, a naši finansijski partneri ga moraju razumeti i podržati.  

Image
activite-semences-axereal