Barley field

Pretraga

Ječam

Ječam

Champs à renseigner
Texte

 

Ječam u poslednjih godina dobija sve veći značaj, zbog odlične tolerancije na zimske uslove, relativno ranije žetve koja stiže oko sredine juna i time ječam izbegava stresne uslove, takođe zbog sigurnosti plasiranja merkantilnog roda na tržište a pre svega zbog profitabilnosti proizvodnje. Visoki prinosi zrna kao i odličan kvalitet pridaje na značaju ove kulture a tu je i mogućnost korišćenja ječma u stočnoj hrani.

Etincel i Pixel su ozimi stočni ječmovi a Laureate je pivarski dvoredi ječam.

Visok prinos su nešto što garantuje sigurnost poljoprivrednika u ove sorte a mogućnost otkupa ugovorenog pivarskog ječma su dvostruka sigurnost u Axereal kao otkupljivača. Višegodišnja saradnja sa mnogim ratarima u Vojvodini potvrđuje izgrađeno poverenje u proizvodnji pivarskog ječma.

 

NOVITET – Seme ječma je pored najkvalitetnije fungicidne zaštite dorađeno i sistemičnim insekticidom na bazi imidakloprida u cilju preventivne mere protiv insekata vektora virusa žute patuljavosti ječma i pšenice. Želimo da zaštitimo vaše useve na vreme!

Champs à renseigner
Image standard
Seme ječma

Pivarski ječam

Champs à renseigner
Texte

Organizacija proizvodnje pivarskog ječma za potrebe naših sladara u Hrvatskoj i Mađarskoj je pokazatelj uspešnog modela poslovanja u korist zadovoljstva naših proizvođača. Uslovi ugovaranja proizvodnje za pivarski ječam poznati su prilikom sklapanja ugovora. Na temelju kooperantskog ugovora svojim kooperantima osiguravamo kvalitetno seme, sredstva za zaštitu bilja, đubrivo i savetodavnu podršku. Tim stručnih inženjera poljoprivrede prati useve tokom vegetacije i daje proizvođačima stručne savete i uputstva od setve do žetve ječma.

Naš cilj je produžiti dobru tradiciju i stvoriti još jaču partnersku vezu, na zadovoljstvo svih uključenih strana. 

Sorte ječma koje ugovaramo su PrestigeLaureate

U pitanju su dve fakultativne sorte ječma, a to znači da imaju širok datumski raspon za setvu : od kraja oktobra do kraja januara. Sorte nisu zahtevne prema klasi zemljišta, te vrlo dobar prinos daju i na nešto nižim klasama zemljišta. Setvene norme se kreću oko 180-200 kg/ha.

Image lien
Laureate variety

Ozimi stočni ječam

Champs à renseigner
Texte

Ozimi stočni ječmovi Etincel i Pixel odlikuju se dobrim sadržajem proteina i dobrih hranljivih vrednosti  te su to najbolji izbor za sve stočare. Obe sorte se  odlikuju visokim urodom zrna i odličnom tolerancijom na biljna oboljenja. 

Image lien
Etincel variety
Image lien 2
Pixel-ječam