Pretraga

Tags
Serbia

Srbija

Žetva se završila i vreme je da razmišljamo o jesenjoj setvi.

Image
Žetva se završila i vreme je da razmišljamo o jesenjoj setvi.
Body
Ova godina nije bila nimalo laka za proizvodnju pšenice i ječma. Nedostatak kiše i poskupljenje retromaterijala samo su neki od izazova sa kojima su se susretali naši proizvođači. 
Bez obzira na poteškoće tokom proizvodnje, kvalitet pšenice i ječma je i bio zadovoljavaći ali su prinosi bili nešto niži nego prošle godine. 
Naše sorte su se dobro pokazale što svedoči stabilan prinos iz godine u godinu. 
Rezultate žetve 2022. možete pogledati ovde

U ponudi i ove godine imamo sorte proverene genetike posebno prilagođene za naše proizvodne uslove.
Sorte pšenice u našoj ponudi:
Cellule je srednje kasna sorta pšenice sa kojom ćete zasigurno napuniti ćelije vaših silosa, pobednik u proizvodnji sa fenomenalnim rezultatima. 
  • Frenetic je srednje rana sorta odlične rodnosti i vrhunskog kvaliteta koja ima odlična mlinarska i pekarska svojstva. 
  • Basilio - izuzetno rana sorta odličnih prinosa i kvaliteta koju možete pronaći kod našeg distributera Delta Agrar. 
Pored već dobro poznatih sorti, ove sezone Vam donosimo i nove sorte pšenice: Rubisco i Complice
  • Rubisko je nova, srednje rana pšenica dragocenog prinosa i odlične otpornosti na bolesti. To je pšenica nižeg rasta te je otporna na poleganje. Lako se prilagođava svim proizvodnim uslovima te je preporučujemo i proizvođačima sa nešto zahtevnijim parcelama. Obavezno probajte novu francusku genetiku koja je konačno stigla i kod nas.
  • Complice je nova pšenica izuzetnog bokorenja, dobre tolerancije na niske temperature i krupnog klasa, poznata po odličnom prinosu. Ako tražite kvalitet i siguran prinos Complice je pravi izbor za vas.
I dalje nastavljmo sa novitetima. 
U našoj ponudi je jedna već dobro poznata sorta stočnog ječma Etincel i jedna nova sorta Pixel
Etincel je ozimi šestoredi stočni ječam koji na vojvođanskim atarima ima status pouzdanog i stabilnog ječma. Zbog dobre svarljivosti i visokog sadržaja proteina idealan je kao stočna hrana.
Pixel - nova sorta stočnog ječma u našoj ponudi. Ozimi ječam srednje dužine vegetacije koga odlikuje intenzivno bokorenje i stabilan prinos. Tolerantan je na bolesti koje prate proizvodnju ječma. Ne čekajte, budite među prvim zadovoljnim korisnicima Pixela. Pixel možete naći kod našeg distributera Gebi doo.

Kao što je dobro poznato, u našoj ponudi imamo i sorte pivarskog ječma. Axereal se bavi ugovaranjem proizvodnje pivarskog ječma, još od samog početka poslovanja u Srbiji. Proizvedeni ječam se izvozi u Axerealove sladare u regionu. Pored već dobro poznate sorte Prestige, svoj portfolio smo obogatili novom sortom pivarskog ječma Laureate.
Prestige je dvoredi ječam srednje dužine vegetacije. Niskog rasta, otporan je na poleganje. Ima odlične sladarske karakteristike koje su veoma važne u procesu proizvodnje. 
Ječam koga prati mnoštvo zadovoljnih korisnika – neka bude i Vaš izbor. 
Laureate, poznatiji kao najprinosniji među pivarcima je konačno stigao i kod nas. Odlikuje ga dobar i stabilan prinos bez obzira na kom tipu zemljišta se proizvodi. Kvalitet slada je odličan. Isprobajte ga i uverite se sami u to.
Suočeni sa svim izazovima, slušamo vaše predloge i sugestije kako bi i u budućnosti bili Vaš siguran partner.  
Vaš Axereal tim vam stoji na raspolaganju za sve potrebne informacije

 
Rubisco