Pretraga

Tags
Serbia

Srbija

Rezultati žetve psenice 2023

Image
Kontakti
Body

Vrlo je važna pouzdana preporuka koju pšenicu da posejete na jesen, a najbolja preporuka je svakako rezultat žetve!

U daljem tekstu možete pogledati rezultate iz proizvodnje i ogleda kod naših domaćina. 

Naš sortiment pšenice prema ranostasnoti: 

Vrlo rana: Basilio, Nogal

Srednje rana: Complice , Providence, Frenetic 

Srednja dužina vegetacije: Cellule, Winner, Rubisko, Euclide

 

Cellule ozima pšenica koja je pronašla svoje mesto u proizvodnji kod naših proizvođača zahvaljujući visokom potencijalu prinosa. Odlično bokorenje i sposobnost da iznese glavni klas plus 2-3 lateralna klasa jednake krupnoće - su ono što izdvajaju Cellule od ostalih sorti na tržištu. Ujednačen prinos iz godine u godinu dokazuju da je Cellule neizostavna sorta na vašem gazdinstvu. 

 

Cellule prinos

Complice nova rana pšenica koja u poslednje dve godine uzima sve veći mah u našim atarima. Vrlo dobro toleriše stresne uslove i nedostatke padavina, gde u takvim uslovima daje najbolji mogući prinos u odnosu na konkurentske sorte, dok u idealnim uslovima sa dobrim rasporedom padavina - Complice je definitivno pobednik! 

 

Complice-prinos

 

Providence potpuno nova srednje-rana sorta, prvi put u proizvodnji ove godine kod nas. Francuska genetika je još jednom pokazala da je nenadmašiva po pitanju visine prinosa i dobrog mlinarskog kvaliteta. Providence preporučujemo za intenzivne uslove proizvodnje: gde je dobra snabdevenost hranivima (mikro i makro elementima) i gde se primenjuje puna agrotehnika. 

Providence-prinos

 

Basilio je trenutno jedna od najranijih pšenica u regionu, i to je velika prednost u nepredvidivim klimatskim uslovima kao što su kod nas. Odlikuje se niskim rastom, te dobro toleriše gušću setvu i pojačano azotno đubrenje. Preporuka za setvenu normu je oko 220 kg/ha. 

Basilio-prinos

Rubisko je pšenica srednje dužine vegetacije i visokog potencijala prinosa. Dobro podnosi pritisak ekonomski značajnih biljnih bolesti. Krupnog klasa i krupnog zrna, visoke hektolitarske mase. Setvena norma je oko 240 kg/ha u optimalnim rokovima 10-25.oktobra.

Rubisko-prinos

Ukoliko tražite i kvalitet i visok prinos, onda je Frenetic baš za Vas ! Frenetic se odlikuje visokim sadržajem proteina i dobrim mlinarsko-pekarskim profilom, ali ujedno i dobrim prinosom. Pšenica srednje rane vegetacije, i setvene norme oko 220 kg/ha definitivno je favorit svih ratara ali i mlinara po pitanju kvaliteta. 

 

Frenetic prinos

Poslednjih godina smo svedoci da populacija sve više traži brašno i testenine od kvalitetnog durum brašna. Naša kompanija ugovara proizvodnju durum pšenice Toscadou. U pitanju je rana durum pšenica, visokog sadržaja žutog pigmenta i visoke staklavosti zrna. Više o ugovaranju i proizvodnji duruma pročitajte OVDE. Proizvodnja duruma postaje sve više opravdana jer prinos može biti vrlo sličan običnoj pšenici , a pri tome za durum se dobija i dodatna premija. 

Toscadou prinos

 

Osim navedenih pšenica tu su još i dobro proverene NOGAL, EUCLIDE i potpuno nova pšenica WINNER, sredne dužine vegetacije, jako dobro toleriše ekstenzivne uslove i obezbeđuje visok prinos bez kompromisa! 

 

 

 

Groupe paragraphe

Pročitaj katalog 2023/24

Champs à renseigner

Kontaktirajte komercijalistu za vaš reon:

Champs à renseigner