Field of soybean

Pretraga

Seme soje

Soje za iznadprosečne rezultate !

Champs à renseigner
Texte

 

ES PALLADOR – Kada želite da budete kralj soje

ES Pallador je prepoznatljiva i po 4 zrna u mahuni, kopljastoj formi lista što joj daje dobru toleranciju na stresne uslove usled nedostatka padavina. Visoka pozicija prve mahune na 18cm olakšava žetvu. Specifičnosti koje prate ovu sortu u nešto ređim sklopovima - ona daje i po 3-4 grane koje su bogate mahunama. Ima nešto sitnije zrno (masa hiljadu zrna je oko 165gr) ali zato u jednoj mahuni vrlo često možete pronaći po 4 zrna.  Sazrevanje možete očekivati oko 135-140 dana nakon nicanja. Da napomenemo da broj dana do sazrevanja najviše zavisi od sume temperatura. Setvena norma je 450.000 zrna/ha, odnosno ako se seje na međuredni razmak od 50 cm onda razmak u redu treba da je  4,2-4,4 cm odnosno 3,2 cm kada se seje na 70 cm međurednog razmaka.

Champs à renseigner
Image standard
Es-Pallador-soja
Champs à renseigner
Texte

ES CONQUEROR – Nova soja prve grupe zrenja

ES Conqueror nova soja koja se takođe odlikuje vrhunskim potencijalom prinosa iz prve grupe zrenja. 

Odlične tolerancije na pucanje mahuna, iznenadiće vas visinom prinosa.

Setvena norma je 450.000 zrna/ha odnosno ako se seje na međuredni razmak od 50 cm, onda razmak u redu treba da je 4,2 - 4,4 cm, odnosno 3,2 cm kada se seje na 70 cm međurednog razmaka.
 

Lissabon vrlo rana soja dužine vegetacije od 100 dana je namenjena za kasnije rokove setve ili za postrnu setvu. Sorta koja se odlikuje visokim prinosom, u postrnoj setvi donosi dodatni profit.

1. grupa zrenja

Image lien
ES-Conqueror
Image lien 2
Es-Pallador-soja

Vrlo rane soje - 000 grupa

Image lien
Lissabon
Image lien 2
ES Comandor