Pretraga

Tags
Centralna Evropa

Centralna Evropa

Održiva pšenica za projekat Barilla pod nazivom „Carta del Molino“.

Image
Sustainable wheat
Body

Axereal Centralna Evropa ove godine po prvi put učestvuje u projektu grupacije Barilla i isporuči 10,000 t pšenice uzgojene po modelu održive poljoprivrede, kroz svoje kompanije u Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji. Uz podršku stručnog tima Axereal-a, lokalni poljoprivrednici su bili uključeni po prvi u proizvodnji pšenice za projekat „Carta del Molino“  grupacije Barilla, koji je vrlo posvećen ekološkom i održivom razvoju. 

Za proizvođače, ove zahtevne specifikacije uključuju radnje u pogledu plodoreda, pravila koja se moraju poštovati koja dopuštaju obnavljanje i održavanje hranljivih materija u tlu i setvu cvetnica na ekvivalent od 3% površine pšenice radi zaštite oprašivača insekata. Zauzvrat, proizvođač prima dodatnu naknadu za ispunjavanje ovih obaveza. Ova inicijativa omogućava fabrici da svojim potrošačima ponudi smislene proizvode koji podržavaju rad poljoprivrednih zajednica i vraćaju prostor prirodi agro-sistema.

"Moramo zaista pozdraviti uključivanje timova Axereal-a i lokalnih partnera poljoprivrednika u primeni specifikacija poput Barille, koje za nas predstavljaju budućnost tržišta hrane. Podružnice Axereal-a u svakoj zemlji osiguravaju potpunu sljedivost prikupljene pšenice: od isporuke semena poljoprivrednicima,do utovara vozova koji snabdevaju mlinove pšenicom. Posle Hrvatske, Mađarske i Rumunije, u narednim kampanjama planiramo da se obratimo proizvođačima u Srbiji i Slovačkoj kako bismo se pridružili Barilinom vrlom pristupu “, objašnjava Mikael Choliere , direktor Axereal aktivnosti centralne Evrope.

 

Pročitaj više o projektu „Carta del Molino“ na linku:  https://www.mulinobianco.it/lacartadelmulino