Axereal je najveća žitarska kooperativa u Francuskoj, koja otkupljuje 5 miliona tona žitarica od svojih 13000 kooperanata iz glavnog basena proizvodnje koji se prostire u Centralnom regionu južno od Pariza sve do severe Overnje.

Misija kompanije je da vrednuje i da podrži proizvodnju svojih članova i da doprinese razvoju kvalitetne hrane. Axereal dostiže svoj cilj stavljajući zadovoljstvo svojih klijenata u srce svoje strategije.

Prateći razvoj svojih klijenata, Axereal pokriva čitav lanac proizvodnje, vodeći računa o potrebama klijenata sve do semena. Axereal komercijalizuje 10 miliona tona žitarica u Francuskoj, uključujući oko 3 miliona tona brašna, slada i stočne hrane proizvedene u sopstvenim fabrikama u Francuskoj i Evropi.

Kombinujući znanja različitih profesija, inovacije, istraživanja i internacionalizaciju, Axereal je u mogućnosti da ponudi svojim klijentima kompletna rešenja kako bi bili ključna figura u lancu proizvodnje žitarica. Axereal zapošljava više od 3200 ljudi i godišnji promet iznosi 3.2 biliona Eura. Kreirajući veću vrednost i bogatstvo, razvijajući tržišta, kooperativa teži rastu bliže svojim članovima da bi bolje osigurala njihov prihod.